KESTOPIGMENTOINTI

Pysyvä pigmentointi vahvistaa omia piirteitä, helpottaa päivittäistä ehostusta ja antaa huolitellun viimeistelyn ulkonäköösi. Kestopigmentoinnin tekemisessä käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja sekä tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Käsittely ei satu kuten tatuointi, sillä neulaa ei pistetä yhtä syvälle ihoon. Lisäksi kestopigmentoinnissa käytetään pintapuudutusainetta. Pigmentoinnit piirretään ja suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä. Näin saamme varmasti onnistuneen persoonaasi korostavan lopputuloksen.

HUOM!
Jos asiakkaalla on jokin sairaus tai erityisseikka (esim. diabetes, verenvuototauti, allergia tai esim. verta ohentava lääkitys), joka voi vaikuttaa ihon tai silmien sietokykyyn tai parantumiseen, on suositeltavaa kysyä pigmentoinnin soveltuvuudesta omalta lääkäriltä. Silmäluomileikkauksen jälkeen silmien pigmentointi tehdään aikaisintaan 6 kk:n kuluttua. Mikäli silmät ovat erityisen kuivat, ne voivat ärsyyntyä käsittelystä jopa kivuliaiksi. Puudutusaineet kuivattavat myös. Tällöin on hyvä käyttää kostutustippoja muutaman kerran päivässä, useamman päivän ajan jo etukäteen ja jatkaa myös pigmentoinnin jälkeen.

Kulmien kestomeikki

Miksi naiset kääntävät katseen erityisesti kulmiin? Selitys on helppo – niiden muoto voi vuosien varrella muuttaa kasvojen ilmettä. Kestomeikin tehtävä on, että kulmat näyttäisivät kauniilta ja maksimaalisen luonnollisilta.

Kulmien kestomeikki sopii erityisen hyvin naisille, joiden kulmat on vaaleat tai kasvavat todella hitaasti, jotka haluavat muuttaa kulmien muotoa oman maun mukaan. Nykyään kulmine kestomeikin tekeminen antaa sinulle valinnan varaksi minkä tahansa muodon, värin ja samalla seuraa tärkeintä – kulmien tulee näyttää LUONNOLLISILTA.

Kulmien kestomeikissä ei käytetä värinä mustaa, joka antaa sinertävän varjon. Tämän välttämiseksi käytetään eri sävyjen väriyhdistelmiä, mitä sekoittaessa otetaan huomioon olosuhteet, väri muuttuu heti kestomeikin asettamisen jälkeen. Tästä johtuen otetaan asteen verran tummempi väri, asiakkaan väri toiveesta.

Nykypäivänä on olemassa kolme kestomeikin perustekniikkaa. Yhden tai toisen tekniikan valinta on teknikon, kokemuksen sekä asiakkaan kulmista kiinni. Kulmien kestomeikkiä tehdessä on otettava huomioon erityisesti seuraavat tekijät: Kulmien muoto (luonnollinen muoto ei ole aina paras), Epäsymmetria (Alussa kulmat ovat usein epäsymmetriset, teknikon tehtävä on kuitenkin tehdä kulmista mahdollisimman symmetriset) tekniikan valinta (selvät, tiheästi värjätyt kulmat, varjostetut tai “karvojen“ kanssa)

Varjostus

Varjostus tehdään tapauksessa jossa kulmilta puuttuu selkeät ääriviivat. Sellainen kestomeikki tekniikka otettiin käyttöön vasta äskettäin (tatuointi teknikot ovat käyttäneet jo aikoja). Tässä tekniikassa täytyy kulmien kestomeikki herättää efektin, kuin kulmat olisi kynällä tai luomivärillä värjätty. Varjostus tekniikassa kulmat näyttävät hyvin luonnollisilta.

Kulmien jäljittely tekniikka/kulmakarvatekniika

Piirretään kestomeikillä luonnollisten kulmakarvojen väliin täydentävästi ja varjostetusti, efekti on täydellinen. Tätä nykyaikaista tekniikkaa käyttävät yhä useammin kestomeikin teknikot, jotka kouluttavat ja täydentävät itseään jatkuvasti. Tulos on todella satumaisen luonnollinen ja kaunis. Teknikon tulee orientoitua jokaisen asiakkaan kulmien kanssa. Kulmien kestomeikki tekniikoita voi myös yhdistellä.

Kulmakarva ja häivytetty tekniikan yhdistelmä

Kulmien kestopigmentoinnin tekniikoita voidaan myös yhdistää toisiinsa. Jos asiakkaalla ei ole omia kulmia melkein lainkaan ja halutaan luoda näkyvät kulmakarvat, voidaan yhdistellä häivytystä ja kulmakarvatekniikka. Tuloksena on kevyt varjostus, johon piirretään tummemmalla sävyllä.

Silmien kestomeikki

Silmien kestomeikki antaa teidän unohtaa levinneen lainerin ollessa sateessa, saunassa, auringossa, juhlissa tai onko teidän silmät usein kosteat ja märät jne. Tyylikkäät rajaukset ripsien rajassa muuttaa kauniiden silmien muodon vielä efektisimmiksi. Tarvittaessa voi rajausta korjata. Luomien kestomeikillä näytätte aina verrattomalta ja olonne voi olla mukava.
Ripsipidennykset tulisi poistaa ennen eyeliner pigmentointia, ihon parannuttua ne voidaan laittaa takaisin.

EYELINERIN TEKNIIKKAAT

Ripsien välissä olevan alueen värjäys

Olevan alueen värjäystä ja toimii kuin eyelaineri tavallisessa meikissä – ohutta linjaa piirretään ripsien kasvuin linjan yllä. Linjat voivat olla erilaisia pituudeltaan, leveydeltään, muodoltaan ja väriltään, ne voivat olla klassisia tai trendikkaita, niissä voi olla pikku häntä –kaikki riippuu teidän toivomuksista.

Klassinen eyeliner

Voimakas rajaus kulkee melko leveänä ja paksuna koko matkan. Rajaus voi olla melkein tasapaksu, mutta mieluiten niin, rajaus on sisänurkasta hitusen ohuempi kuin ulkonurkasta.

Häivytetty eyeliner

Meikki on utuinen ja yleensä käytetään vain yhtä väriä. Halutessaan smoky eyes -meikkiä voi hieman soveltaa ja käyttää silmien sisänurkkiin aavistuksen vaaleampaa väriä. Myös häivytykseen voi käyttää toista väriä.

HUULIEN KESTOMEIKKI

Huulien kestomeikki parantaa vuosien varrella kadonnutta huulien väriä, rajaa ja muotoa. Kestomeikki vapauttaa epäsymmetriasta sekä suurentaa teidän huulia visuaalisesti. Kestomeikin tekemisen aikana piirretään uusi rajaus luonnollisten yläpuolelle, silti muoto ja väri voi olla luonnollisten huulien mukainen. Varjostus väri valitaan yksilöllisesti, ottaen huomioon asiakkaan toive. Mahdollisuus tehdä vain rajaus, tässä tapauksessa on mahdollista pitää asiakkaan oma luonnollinen raja ja samalla nostaa esille muotoa. Lisäksi voi tehdä varjostus, jotta välttyisitte jokapäiväisestä rajauskynän käytöstä.

Kosmeettinen tavoite

Kestomeikillä voi täyttää kulmien rajoja, tehdä kaunis rajaus ylä- sekä alaluomelle ja rajata ja värjätä huulia. Kestomeikki on todella hyödyllinen henkilölle, jolla ei ole kulmia tai ne kasvavat hitaasti. Sekä on mahdollista muuttaa huulet symmetrisiksi ja tasaisiksi.

Esteettinen tavoite

Kestomeikin avulla on mahdollista meistää arpia, pigmenttilaikkuja sekä samantyylisiä iho epäkohtia. Myös rinnan nänniä on mahdollista pigmentoida tai palauttaa. Tulokset eivät tietenkään ole niin pysyvät kuin voimakkailla kosmeettisilla menettelyllä tai leikkauksilla. Esteettisissä tekniikoissa on tärkeää kokemus ja ammattiosaaminen.

Koristeellinen tavoite

Muun muassa syntymämerkit.

Menettelyn kuvaus: Kestomeikin voi tehdä vain, jos asiakkaalla ei ole alkoholia veressä, asiakkaalla on aikaa ja hän on poistanut mahdollisesti olevat linssit.

Kun asiakas on valinnut minkä alueen hän haluaa kattaa kestomeikillä, tekee teknikko ensin kynällä rajat, jotta tulisi parempi kuva lopputuloksesta. Sen jälkeen valitaan värikartasta sopivat kestovärit. Ihon pinta katetaan ensin puuduttavalla geelillä sekä juuri erityisesti tähän tarkoitukseen olevalla laitteella kannetaan väri orvaskesiin. Asiakas voi tuntea kirvelyä, mutta koska orvaskesissa ei ole hermoja eikä verisuonia, ei ole asennus niin kivulias. Hoito kestää noin 2 tuntia.

!!Allergikoille ja herkkäihoisille on erikseen erityiset lääketieteelliset värit, ennen menettelyä suositellaan tekemään testi käden iholle.

Koti huolto

Seuraavien 4-7 päivän aikana tulee pigmentoitujen alueille laittaa siihen tarkoitettuja rasvoja. Heti menettelyn jälkeen väri on noin 30-50% tummempi, mutta noin viiden päivän jälkeen päältä kuoriutuu kuori jonka alta paljastuu oikea väri. Jos tulos on liian vaalea on kuukauden aikana mahdollista tehdä jälkihuolto, kunnes saavutetaan haluttu väri. Seuraavana päivänä voivat luomet, kulmat tai huulet olla hiukan turvonneet, johon auttaa kylmä. Muita elämänmuutoksia ei tarvitse tehdä.

Seuraavat kaksi viikkoa ei suositella:
· Älä raavi kuorta
· Älä käytä kosmetiikkaa pigmentoiduilla alueilla
· Ei suositella uimista, saunomista, solariumia eikä aurinkoa
· Älä käytä kuorivia rasvoja
· Älä käytä tuntemattomia astioita